Middel 1

Samen in beweging

Samen in Beweging is een project waarin Gemeente Breda, opleiding fysiotherapie van Avans Hogescholen, Breda Actief en de beweegaanbieders in de wijk, samenwerken om 55-plussers te stimuleren om te bewegen. 

Regelmatig bewegen geeft een voldaan gevoel en samen bewegen is bovendien erg gezellig! Het project bestaat uit twee onderdelen: een beweegtest, gevolgd door een beweegprogramma van acht weken waarin je elke week kennis kunt maken met een beweegmogelijkheid in je wijk.

Vind je het lastig om te gaan bewegen, heb je moeite met bewegen of wil je juist fitter worden? Dan is de beweegtest wat voor jou!


Beweegtest

Tijdens de beweegtest wordt er gekeken naar je dagelijkse bewegingen op gebied van kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. De test wordt op jou afgestemd, ook als je mogelijkheden beperkt zijn (geworden). Juist dan ben je van harte welkom! De beweegtest vindt plaats op vrijdag 15 november 2019 in MyLife (Zandoogjes 15, Breda)

De beweegtest wordt afgesloten met een persoonlijk gesprek. Je wordt dan geïnformeerd over beweegmogelijkheden bij jou in de buurt. Weet je nog niet waar jouw interesses liggen? Doe dan mee met het beweegprogramma waarin je kennismaakt met verschillende vormen van bewegen!


Beweegprogramma

Weet je nog niet waar jouw interesses liggen? Dan kan je meedoen aan het Beweegprogramma dat vanaf 2 december start. Ook al ben je niet aanwezig geweest bij de Beweegtest, dan kun jij toch meedoen met het beweegprogramma. Het programma duurt 8 weken waarin je samen kennismaakt met sportaanbieders in de wijk. Op deze manier ervaar je welke beweegvorm er bij jou past. We zorgen dat er altijd een manier is voor jou om ook gezellig mee te bewegen. Na het programma kijken wij samen met jou naar een mogelijk vervolg om ook structureel te blijven bewegen.

Meedoen? Dan kan dat voor 15 euro (BredaPas: 7,50). Aanmelden doe je door te mailen naar sameninbeweging@breda-actief.nl.

Meer informatie? Neem dan contact op met Joan Kuipers door te bellen naar 076-523 3555.


Aanmelden Beweegtest

Wil je meedoen aan de beweegtest? Vul dan het inschrijfformulier hieronder vóór 20 oktober in. Wil je niet aan de beweegtest meedoen maar heb je wel vragen over bewegen bij jou in de buurt? Vul dan ook onderstaand inschrijfformulier in! 


Inschrijfformulier
Wil je deelnemen aan de gratis beweegtest op 15 november 2019 bij MyLife?
Welk dagdeel heeft jouw voorkeur op 15 november 2019?
Voelt u zich in het dagelijks leven, op wat voor manier dan ook, enigszins beperkt?
Wat voor beperking
Na aanmelding ontvang je uiterlijk 5 november een bevestiging met de exacte tijd van jouw beweegtest. Is vervoer een probleem? Neem telefonisch contact met ons op zodat we naar de mogelijkheden kunnen kijken: 076 523 35 55.
We nemen (telefonisch) contact met je op.

 

Heb je nog vragen? Stuur een mail naar sameninbeweging@breda-actief.nl of bel 076 523 35 55.

Agenda