Middel 1

Introductieles Tennis Fit brengt de bal aan het rollen

Ruim twintig 55-plussers bewezen op 16 april dat ze nog lang niet te oud zijn om te leren tennissen! Op de tennisbanen van T.V. Breda Noord maakten de deelnemers kennis met de tennissport onder deskundige begeleiding van een Sander Pleijte, fanatiek tennistrainer en fysiotherapeut.

“Het gaat er vooral om dat we fit blijven naarmate we ouder worden”, vertelt Sander. “Deze introductieles staat niet alleen in het teken van tennissen. We doen ook oefeningen zonder racket, om bijvoorbeeld de spieren te versterken. Daarnaast geef ik de deelnemers ook tips mee hoe ze kunnen spelen zonder dat de spieren en gewrichten teveel belast worden en hoe ze blessures kunnen voorkomen. Het is een andere manier van tennissen die past bij de doelgroep.”

Sander werd deze ochtend ondersteund door een vijftal leden van Studententennis Breda. De deelnemers kregen uiteenlopende oefeningen voorgeschoteld en iedereen kon meedoen op zijn/haar eigen niveau. Natuurlijk was er ook tijd voor een kopje koffie met een broodje, verzorgd door de tennisvereniging. Alhoewel daar niet iedereen tijd voor had. Enkele fanatiekelingen sloegen de lunch over om hun tennisvaardigheden te verbeteren.

De reacties van de deelnemers na afloop van de introductieles zijn positief. “Ik vond het heel leuk en het is fijn dat we allemaal op hetzelfde niveau beginnen. Ook goed dat is er aanvullende, spierversterkende oefeningen werden gedaan!”.

“Lekker weer, veel gezelligheid en actief bezig zijn, wat wil je nog meer?”

Meer dan de helft van de sportievelingen hebben zich na afloop van de introductietraining aangemeld voor het vervolgtraject: vier proeflessen tegen gereduceerd tarief. Kortom: een zeer geslaagde dag!

Meer introductielessen

In juni worden er nog drie tennisactiviteiten georganiseerd voor 55-plussers. Je hebt geen ervaring nodig om mee te doen.

[table “23” not found /]

Geïnteresseerd? Neem voor meer informatie contact op met Tineke Lodelijks. Bel 06 33 68 48 70 of mail naar lodewijkstineke@gmail.com.

Ben jij een vereniging?

Wil jouw vereniging ook wel eens een sportieve workshop organiseren voor deze doelgroep? Neem contact op met Joan Kuipers, consulent Breda Actief, door een mail te sturen naar j.kuipers@breda-actief.nl.

Agenda