Middel 1

200 kinderen vermaken zich tijdens carnavalsactiviteiten van Breda Actief
Archery tag was superleuk! Het was wel moeilijk om de pijl goed te plaatsen

Tijdens de carnavalsvakantie hebben de sportcoaches niet stilgezeten. 200 kinderen uit het regulier en speciaal onderwijs sprongen in het rond op het trampolinespark, schoten met scherp tijdens de sportinstuif of waren fanatiek aan het voetballen tijdens de nieuwjaarscup.

Trampolinepark

2 maart was het tijd om de gouden tickets in te leveren! 58 kids ontvingen deze na goed gedrag tijdens de wijksportactiviteiten. Met het busje van Breda Actief werd iedereen opgehaald en vertrokken ze naar Crossjumps. Na verschillende front/backflips, grote sprongen en het slaan tegen de boksmachine zat het evenement er weer op en konden de kinderen voldaan naar huis.

Sportinstuif

Een clinic Lacrosse van Breda Bigfoots Lacrosse, lasergamen, archery tag, smartwall, tafeltennis en voetballen in een pannakooi. Allemaal activiteiten van de sportinstuif op donderdag 3 maart. 40 enthousiaste kinderen stonden te popelen om pijlen en lasers te schieten of doelpunten te maken met lacrosse. Iedereen heeft zich goed vermaakt! Zo verteld Mohammed: ‘’Ik vond het lasergamen erg leuk! Mijn tactiek was goed dekking zoeken.’’  

Nieuwjaarscup

100 toeschouwers, 40 spelers, 20 teams, 6 wedstrijden, 2 categorieën en uiteraard 2 winnaars van de nieuwjaarscup! Vrijdag 4 maart was het eindelijk zover, de nieuwjaarscup. Een 4 tegen 4 toernooi in de gymzaal van BRESS. De winnaars van 10 t/m 13 jaar en 14 t/m 17 jaar gaan naar Street Captains van de enige echte Touzani.

 In de ochtend waren de kinderen van 10 t/m 13 jaar aan de beurt en werden er fantastische potten gespeeld. Uiteindelijk bleken de Black Stars het sterkst te zijn en wonnen zij het ochtendprogramma. In de middag was het tijd voor de categorie 14 t/m 17 jaar. Hier ging de cup naar team Grealish uit Tilburg. Het was mooi om te zien hoeveel supporters er kwamen kijken om de teams te steunen. Verder hebben de wijksportcoaches, jongerenwerkers van SuplusSterren van Morgen en natuurlijk de kinderen voor een geslaagde dag gezorgd.

Agenda